top of page

Agenda

Een kind krijgt elke dag veel prikkels binnen en het kost soms veel moeite al die prikkels te verwerken. Door een massage komen kinderen los van het denken en meer bij hun gevoel. Het brengt rust en ontspanning en kan het zelfvertrouwen vergroten. Het zet je kind weer in zijn kracht!

Kindermassage kan o.a. helpen bij:

  • Slaapproblemen

  • Concentratieproblemen

  • Faalangst

  • Agressief gedrag

  • Bedplassen

  • Hoofdpijn, buikpijn en andere spanningsklachten


  •  

Leer in deze workshop de basisvaardigheden om je kind thuis te masseren. Tijdens de workshop krijg je een klein beetje theorie en gaan we vooral veel oefenen en uitproberen wat jouw kind fijn vindt. Je komt samen met je kind naar de workshop 


Voor wie:   voor ouders met kinderen van 3-12 jaar.

Kosten:      €60 inclusief koffie/thee/ limonade en iets lekkers

Data:           datum in overleg
 

Locatie:       praktijk van Diepen, Julianaweg 311

Workshop Kindermassage
Help je kind te ontspannen en lekker in zijn vel te zitten

Introductieworkshops  2023
 
Introductieworkshop haptotherapie

Voel je je gestrest of gespannen? Ben je moe? Lig je ’s nachts te piekeren? Heb je last van hoofdpijn, zitten je rug, schouders en nek vast door de spanning?

 

Zou je wel eens willen weten hoe je daar vanaf kunt komen? Ben je geïnteresseerd in haptotherapie/haptonomie en wil je weten of dat iets voor je is? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

 

Met behulp van ervaringsgerichte oefeningen uit de haptonomie gaan we aan de slag met vragen als: Wie ben ik? Wat beweegt mij? Wat heeft mijn lichaam me eigenlijk te vertellen? Hoe sta ik in contact met mezelf en de wereld om mij heen? We gaan onderzoeken wat jouw patronen zijn en wat je daarin wilt en kunt veranderen.
 

Wij, Floor van Diepen en Jeanine van den Wittenboer-Berk, beiden gediplomeerd haptotherapeut, willen je tijdens deze workshop graag laten ervaren wat haptotherapie is en wat het voor jou kan betekenen. Ervaren, voelen, gewaar worden, stilstaan bij de dingen staan centraal. Je zult versteld staan, wat er zoal te ervaren valt, en waar je vrijwel altijd aan voorbijgaat. En vooral, hoe dat ervaren je brengt naar je kern, je innerlijk, je echte ware ik. Daar, waar je kracht zit! 


We hopen je een aantal handvatten mee te geven om meer ontspannen door het leven te gaan, om weer meer in je kracht te komen staan.

               

We hebben nog geen nieuwe introductieworkshop gepland, maar mocht je interesse hebben laat het ons dan weten. We zijn aan het kijken naar nieuwe data.

Agenda 2023

 

In de loop van 2023 volgen er meer nieuwe workshops met nieuwe thema's.
Houd de agenda in de gaten om te kijken of er een thema tussen zit dat jou aanspreekt!

Uit je hoofd, in je lijf!

 

 

Ik geef lessen onderlinge kindermassage in de klas. Bij onderlinge kindermassage gaan de leerlingen elkaar aanraken op de rug (over de kleding heen). Bij de peuters en kleuters gaat dit spelenderwijs met aanraakspelletjes, in de hogere klassen wordt het meer een echte massage afgewisseld met aanraakspellen.
Door het affectieve contact verbeteren de onderlinge relaties en wordt pestgedrag tegen gegaan. Kinderen komen meer in hun lijf te zitten en voelen daardoor beter wat ze wel en niet prettig vinden. Ze leren hun grenzen te voelen en aan te geven en te luisteren naar elkaars grenzen.
Daarnaast leren kinderen op deze manier al op jonge leeftijd te luisteren naar de signalen die hun lichaam aangeeft en zelf een goede balans te zoeken tussen denken en voelen. Een vaardigheid waar ze hun hele leven profijt van kunnen hebben en die in de huidige maatschappij, waarin we altijd "aan" lijken te staan, onmisbaar is om depressie en burn-out te voorkomen.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij jou op school, neem dan contact op.

bottom of page